Rača dostala od mesta dotáciu na rekonštrukciu amfiteátra

31.1.2014
0
Rača dostala od mesta dotáciu na rekonštrukciu amfiteátra - raca_amfiteater
Páčil sa vám článok?

Amfiteáter v Rači by sa mohol konečne dočkať začiatku rekonštrukcie. Račianski poslanci na ňu ešte v decembri 2013 v rámci schvaľovania rozpočtu odhlasovali 230.000 eur. Na ostatnom mestskom zastupiteľstve vo štvrtok 30. januára 2014 poslanci na opravu obľúbeného voľnočasového areálu odsúhlasili ďalších 49.000 eur.

Prvá etapa realizácie by sa mohla začať už na jar tohto roka. Ako prvé sa opravia sociálne zariadenia, druhá etapa sa bude týkať najmä hornej časti areálu. Návštevníci tohtoročného vinobrania si tak zrejme budú môcť užiť program už v čiastočne vynovenom amfiteátri.

Významnou mierou podporí rekonštrukciu finančne aj magistrát. „Podarilo sa nám získať 49.000 eur. Po voľnočasovom areáli Pod horárňou Krasňany, ktorý sme otvorili v roku 2012 a v roku 2013 doplnili o nové hracie prvky, bude náš amfiteáter ďalším nástupným miestom do lesov Karpát, kde môžu Račania tráviť voľný čas a oddychovať na čerstvom vzduchu,“ povedal starosta Rače a mestský poslanec (Strana zelených) Peter Pilinský.

(TASR)

Páčil sa vám článok?