Ružinov bude v roku 2014 hospodáriť s vyše 27 miliónmi eur

17.12.2013
0
Páčil sa vám článok?

S rozpočtom vo výške 27,1 milióna eur bude v roku 2014 hospodáriť bratislavská mestská časť Ružinov. Samospráva plánuje budúci rok vymeniť povrchy ciest i opraviť chodníky. V rozpočte počíta napríklad aj s rekonštrukciou škôl a škôlok.

"Všetky ružinovské materské a základné školy už budú mať na budúci rok vymenené toalety aj sprchy, mestská časť sa zameria aj na opravu starých rozvodov elektriny v budovách materských škôl," informovala ružinovská hovorkyňa Miroslava Štrosová. Pre škôlkarov plánuje samospráva otvoriť aj nové triedy.

Miestni poslanci vyčlenili v rozpočte peniaze aj na obnovu ďalších školských športových areálov, rekonštrukciu detských ihrísk, Parku Andreja Hlinku i zariadení pre seniorov. Sumu 160.000 eur vyčlenila samospráva na riešenie situácie okolo materskej školy Bancíkova, ktorá sídli v budove na Exnárovej ulici spolu so základnou umeleckou školou. Mestskí poslanci minulý mesiac schválili rozdelenie budovy na dve samostatné časti s vlastnými súpisnými číslami.

Ružinovská samospráva chce podľa Štrosovej v budúcom roku takisto osádzať ďalšie smetné koše, tento rok ich v mestskej časti pribudlo sto.

(TASR)

Páčil sa vám článok?