Mestská časť Lamač bude mať samostatný stavebný úrad

17.12.2013
0
Páčil sa vám článok?

V Lamači sa rozhodli pre zriadenie samostatného stavebného úradu. Náklady na jeho prevádzku zaťažia budúcoročný rozpočet mestskej časti sumou 42 510 eur. O ustanovení samostatného stavebného úradu od 1. januára 2014 rozhodli lamačskí poslanci v utorok. Reagovali tak na fakt, že poslanci Devínskej Novej Vsi, s ktorou mali spoločný stavebný úrad, sa v novembri definitívne rozhodli nepredĺžiť spoluprácu.

Starosta Lamača Peter Šramko rokoval o prípadnom vytvorení spoločného stavebného úradu s mestskou časťou Dúbravka. Na zastupiteľstve tejto mestskej časti poslanci síce tesnou väčšinou schválili rokovanie o žiadosti Lamača, no stanoviská odborných komisií dúbravského zastupiteľstva i tamojší stavebný úrad sa k tejto záležitosti vyjadrili negatívne. "Aj keby zámer spoločného úradu na zastupiteľstve prešiel, je jasné, že by to bolo nechcené dieťa," skonštatoval Šramko.

Miestne zastupiteľstvo preto rozhodlo, že Lamač, napriek zvýšenej záťaži pre rozpočet, bude mať svoj vlastný stavebný úrad. Prvé týždne v provizórnych podmienkach, keďže počas januára sa bude len sťahovať agenda z Devínskej Novej Vsi. Stavebný úrad by mal mať dvoch zamestnancov. "Zatiaľ vieme zabezpečiť jednu pracovníčku, ktorá môže nastúpiť okamžite, do Vianoc vyhlásime výberové konanie na vedúceho stavebného úradu," uviedol starosta.

(TASR)

Páčil sa vám článok?