Rača má vlastný kamerový systém

29.8.2013
0
Rača má vlastný kamerový systém - kamera
Páčil sa vám článok?

Od 21. augusta sleduje vybrané lokality v Rači deväť kamier. Kamery majú prispieť k prevencii poriadku v uliciach Rače, strážiť bezpečnosť jej obyvateľov a prispieť k znižovaniu vandalizmu.

Kamerový systém vybudovala mestská časť a dala ho do správy mestskej polície, ktorej má pomôcť pri ich práci. „Chcem poďakovať mestskej časti Rača za iniciatívu v prevencii a výraznú pomôcku, ktorú mestská polícia získala. Rača urobila krok vpred oproti iným. Kamery však nie sú všetko, stále je potrebná prítomnosť policajtov v teréne,“ povedala náčelníčka mestskej polície Zuzana Zajacová.

V Bratislave je v súčasnosti 48 kamier, vďaka račianskej samospráve pribudlo ďalších 9. Cieľom mestskej samosprávy je, aby do konca roku 2016 bolo v Bratislave 150 kamier.

Aj keď vybudovanie kamerového systému je drahá záležitosť, vďaka partnerom sa to Rači podarilo s podstatne nižším rozpočtom. Celý kamerový systém stál približne 11 000 eur vrátane DPH, pričom celý systém vybudovala mestská časť prostredníctvom Media Rača, s.r.o., ktorá je dcérskou spoločnosťou račianskej samosprávy.

(rac)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?