V Rači vo veľkom opravujú detské ihriská

6.8.2013
0
V rači vo veľkom opravujú detské ihriská - raca_ihrisko
Páčil sa vám článok?

Začiatkom tohto týždňa sa začínajú rekonštrukčné práce na detskom ihrisku na Mudrochovej ulici v bratislavskej mestskej časti Rača, koncom budúceho týždňa by mali byť hotové.

"Momentálne sa vybúravajú základy pre nové prvky, v priebehu budúceho týždňa by mali byť osadené. Potrebujeme však k tomu aj ideálne poveternostné podmienky, teda teplotu pod 35 stupňov a deň – dva bez dažďa," povedala pracovníčka oddelenia životného prostredia MÚ v Rači Eva Lalinská.

Na ihrisku bude päť nových prvkov na hranie, rozvíjanie stability, fyzickej kondície a motoriky, napríklad lanový mostík, labyrint, hojdačka na lane a iné. Račania sa tiež môžu tešiť na nové bezbariérové pieskovisko, ktoré bude osadené pod úrovňou terénu pre väčšiu bezpečnosť. V pieskovisku budú zabudované rôzne hracie prvky. Pôvodná preliezková zostava so šmykľavkou bude v rámci prác zrenovovaná a vymení sa materiál v celej dopadovej ploche.

Už počas uplynulého víkendu Račania brigádovali na zrekonštruovanom detskom ihrisku na Plickovej ulici. Tu pribudli nové prvky na hranie a športové aktivity. Išlo o prvú časť rekonštrukcie, v rámci ktorej boli osadené dva nové multifunkčné exteriérové fitnes prvky. Tie sú určené pre staršie deti, tínedžerov, ale aj pre dospelých. Taktiež bola zrenovovaná pôvodná šmykľavka pre malé deti. "Chceme, aby ihrisko na Plickovej ulici slúžilo pre všetky vekové kategórie, nielen pre tie najmenšie deti. V rámci druhej časti rekonštrukcie pribudne na budúci rok nová väčšia preliezková zostava pre deti najmä od 7 do 12 rokov," dodala Lalinská.

(TASR)

Páčil sa vám článok?