Na Hubeného bude ihrisko multifunkčné

17.7.2013
0
Na hubeného bude ihrisko multifunkčné - hubeneho
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Rača pristúpila v roku 2009 k postupnej obnove verejných detských ihrísk. Zrekonštruované boli už takmer všetky detské ihriská. V tomto roku sa rekonštruujú detské ihriská na Mudrochovej a na Plickovej ulici. Proces obnovy chce mestská časť ukončiť rekonštrukciou detského ihriska na Hubeného ulici.

Na mieste detského ihriska by mala vyrásť multifunkčná oddychová zóna, slúžiaca nielen deťom, ale všetkým vekovým kategóriám. „Chceli by sme, aby priestor slúžil ako verejná, moderná, kvalitná a plne funkčná parková plocha,“ povedala Eva Lalinská z oddelenia životného prostredia v Rači.

V parku by sa mal nachádzať vodný prvok - dominanta, ktorý by slúžil ako atrakcia, prvok na hru, ale predovšetkým na zlepšenie mikroklímy. Plánuje sa tu tiež výsadba pestrého, na údržbu nenáročného porastu, vybudovanie sociálneho zázemia a kvalitný mobiliár, lavičky, altánky, miesta na oddych a pod.

„Nakoľko sa jedná o veľmi kvalitný, ucelený a perspektívny priestor, pristupuje sa k rekonštrukcii koncepčne a snažíme sa do toho zapracovať aj názor občanov,“ povedala Lalinská, podľa ktorej sa najskôr obstaralo spracovanie štúdie. Tá bude dopracovaná aj na základe pripomienok občanov. Rozsah realizácie bude závisieť od financií.

(rac)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 1998-2013 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?