Karlova Ves prispeje aj vodákom na odstránenie následkov povodní

26.6.2013
0
Páčil sa vám článok?

Na záujmové krúžky, letné aktivity občianskych združení i charitatívne projekty na území bratislavskej Karlovej Vsi odsúhlasili v utorok poslanci mestskej časti dotácie vo výške takmer 25.000 eur. Peniazmi z rozpočtu mestskej časti podporila Karlova Ves aj vodácke kluby, ktoré odstraňujú škody po povodniach zo začiatku júna.

Najväčšiu sumu - 7000 eur odsúhlasili poslanci pre Karloveské tanečné centrum (KTC) na Molecovej ulici na rekonštrukciu tanečných priestorov. Sumou 3000 eur podporili aj Futbalový klub mládeže Karlova Ves (FKM KV). Dotáciu vo výške 2200 dostal aj reprezentant Slovenska v badmintone Jarolím Vícen na prípravu na vrcholné podujatia.

Medzi podporenými projektmi je aj letný tábor pre deti či aktivity Združenia pre zdravotne postihnutých občanov, rovnako aj zámer Základnej organizácie (ZO) Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov vyrobiť a osadiť v Karlovej Vsi pamätnú tabuľu obetiam druhej svetovej vojny.

Poslanci tiež odsúhlasili vyše 8000 eur pre vodácke kluby v karloveskej lodenici, ktoré odstraňujú následky povodní zo začiatku júna. Najväčšiu sumu dostal Klub rýchlostnej kanoistiky (KRK) Vinohrady a to 2800 eur. Nikola Nikolov z KRK pre TASR uviedol, že dotácia pokryje iba malú časť nákladov na sanáciu škôd. Tie podľa neho na budovách a zariadení dosiahli minimálne 20.000 eur. Komerčné poistenie KRK podľa Nikolova nemá. "Nie sú na to peniaze," podotkol.

(TASR)

Páčil sa vám článok?