V Lamači rozpočet na rok 2013 poslanci stále neprijali

22.3.2013
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Lamač bude mať schválený rozpočet na rok 2013 najskôr v apríli. K jeho prijatiu totiž nedošlo ani na štvrtkovom zasadnutí miestneho zastupiteľstva. Za pôvodný návrh rozpočtu nehlasovali poslanci z klubu Smer-SD, Most-Híd, ich pozmeňovacie návrhy k rozpočtu zasa neprešli cez poslancov z klubu SDKÚ-DS a KDH.

Pôvodný návrh rozpočtu, ktorý rátal s vyrovnaným hospodárením vo výške 2.235.000 eur, navrhoval upraviť poslanec Radoslav Olekšák (Smer-SD). Žiadal okrem iného znížiť výdavky na prevádzku miestneho úradu a výrobu prezentačných a propagačných materiálov. Navrhoval takisto znížiť plat prednostu miestneho úradu Pavla Baxu, ako aj mzdové náklady na pracovníkov úradu o päť percent.

"Ušetrené prostriedky sa mali použiť na opravu výtlkov, detské ihrisko, dokončenie parku i v rámci nákladov na výstavbu parkovacích miest," informovala TASR poslankyňa Gabriela Bizoňová (Most-Híd), ktorá takúto úpravu rozpočtu považuje za potrebnú. S návrhom sa pri hlasovaní stotožnili štyria poslanci, ďalší štyria z klubu SDKÚ-DS a KDH boli proti.

Poslankyňa Renáta Ocilková (KDH, OKS) pre TASR uviedla, že s väčšinou pozmeňovacích návrhov súhlasila, zásadne však bola proti znižovaniu platu prednostu a pracovníkov miestneho úradu. "Považujem za neúnosné, aby sa znižovali platy ľudí na úrade, už i tak robia za nízke mzdy," uviedla Ocilková s tým, že tento krok by mohol vyvolať zníženie personálneho stavu na úrade. "Ten je však už teraz poddimenzovaný."

Lamač tak naďalej funguje v rozpočtovom provizóriu, o rozpočte na rok 2013 sa bude opätovne hovoriť na zasadnutí miestneho zastupiteľstva, ktoré bude 11. apríla 2013.

(TASR)

Páčil sa vám článok?