Poslanci nesúhlasia s transformáciou športového klubu

12.3.2013
0
Páčil sa vám článok?

Návrh na transformáciu Karloveského športového klubu (KŠK) na referát miestneho úradu cez karlovoveských poslancov opäť neprešiel. Väčšina z nich trvá na riešení situácie v klube prostredníctvom odvolania súčasného štatutára a riaditeľa Igora Valigu.

"Je potrebné odvolať súčasného riaditeľa a nahradiť ho človekom, ktorý by dal veci v KŠK do poriadku," uviedol poslanec Branislav Záhradník (bez politickej príslušnosti). "Naozaj už nenastal čas, aby bol pán Valiga konečne odvolaný?" opýtal sa starostky Karlovej Vsi Ivety Hanulíkovej poslanec Igor Bendík (SaS). Poslankyňa Dana Čahojová (bez politickej príslušnosti) zasa v diskusii položila starostke otázku, dokedy bude návrh na transformáciu KŠK na referát miestneho úradu predkladať. "Ak tento návrh väčšina poslancov už na decembrovom zastupiteľstve neodsúhlasila a vy nám ho teraz znovu predkladáte, považujem to za hrubú ignoráciu poslancov a miestneho zastupiteľstva," uviedla Čahojová a dodala, že samotný návrh urobiť z KŠK referát miestneho úradu by bol dobrý, ak by poslanci boli spokojní s fungovaním miestneho úradu. "Žiaľ, to povedať nemôžeme."

"Tento návrh predkladám, pretože chcem s tým niečo robiť," uviedla pre TASR starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková (Smer-SD). Sama priznala, že s fungovaním KŠK pod vedením Igora Valigu nie je spokojná. "Dokonca sme po predchádzajúcich zisteniach miestnou kontrolórkou dali podnet na daňovú kontrolu v KŠK," povedala Hanulíková. Dodala, že aj ona aktívne hľadá vhodného človeka, ktorý by športový klub viedol, zdôraznila však, že transformácia na referát miestneho úradu je najlepším riešením. "Tak by bola zaistená transparentnosť, miestne zastupiteľstvo by mohlo referát priamo kontrolovať a ušetrili by sa finančné prostriedky, keďže viaceré činnosti, ktoré sú v súčasnosti pre KŠK zabezpečované externe, by mohli vykonávať mzdové, právne či personálne oddelenia miestneho úradu," zopakovala pohľad na výhody transformácie Hanulíková.

(TASR)

Páčil sa vám článok?