O vybudovaní detského ihriska poslanci nechceli rokovať

13.12.2012
0
Páčil sa vám článok?

Snahu občianskeho združenia (OZ) Susedia sami sebe, ktoré chcelo na vlastné náklady zriadiť na Dlhých dieloch detské ihrisko, nepodporila väčšina poslancov mestskej časti. Žiadosť o nájom pozemku pre občianske združenie vyradili z rokovania zastupiteľstva. Poslanci osobitne schvaľovali tento bod programu. Väčšina poslancov sa hlasovania vzdala, bod preto z rokovania vypadol.

OZ Susedia sami sebe žiadali o nájom pozemku o rozlohe 126 metrov štvorcových na Ulici Albína Brunovského. Platiť mali za to 0,05 centa za meter štvorcový, celkovo 6,3 eura ročne. Časť pozemku patrí mestu, časť mestskej časti. Magistrát žiadosti OZ už vyhovel. Malo sa tam vybudovať detské ihrisko, okrasná a oddychová zeleň a osadiť lavičky. OZ navrhovalo územie revitalizovať na vlastné náklady, takisto mali vo vlastnej réžii zabezpečovať údržbu detského ihriska. "Je to smutné, že občania chcú vybudovať kúsok detského ihriska a my im to neumožníme, nepáči sa mi to," neskrývala rozčarovanie starostka Iveta Hanulíková.

"Ihrisko je verejné priestranstvo, akonáhle to pôjde do prenájmu, už to nebude verejné priestranstvo. Nechceme znižovať počet verejných priestranstiev v mestskej časti," vysvetlil poslanec Marcel Zajac postoj 15 poslancov, ktorí nehlasovaním rozhodli o tom, že bod sa do programu nezaradil. "Ja osobne mám navyše veľmi zlú skúsenosť s podobným priestorom na Sološníckej ulici, ktorý bol napokon zatvorený," dodal Zajac.

Rastislav Koutenský, predseda OZ Susedia sami sebe, bol rozhodnutím zastupiteľstva zaskočený. "Nemám bližšie informácie o pohnútkach, ktoré poslancov viedli k takémuto rozhodnutiu, no som z toho prekvapený," uviedol pre TASR Koutenský a dodal, že od karloveskej samosprávy rozhodne čakal väčšiu podporu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?