V blízkosti školy herňa nebude, poslanci boli proti

25.11.2012
0
Páčil sa vám článok?

Plán zriadiť herňu a bar v Minitržnici na Malokarpatskom námestí sa nebude realizovať. Lamačskí miestni poslanci odmietli nájomnú zmluvu na prenájom pozemku pod objektom novému vlastníkovi Minitržnice s tým, že nesúhlasia so zmenou využitia na herňu a bar. V blízkosti je totiž miestna základná škola a proti zámeru zmeniť Minitržnicu na herňu sa vyslovilo aj takmer 400 Lamačanov.

Budovu Minitržnice na Malokarpatskom námestí v auguste 2012 odkúpila spoločnosť Olbena, s.r.o., od akciovej spoločnosti Agro-Bio Hubice. Keďže pozemok pod objektom patrí mestskej časti, nový vlastník budovy potrebuje uzatvoriť nájomnú zmluvu so samosprávou na prenájom pozemku. Preto požiadal začiatkom októbra mestskú časť o nájom pozemku a tiež aj o možnosť stavebných úprav v budove s tým, že tu chce zriadiť herňu a bar. Mestská časť s tým však nesúhlasila. Následne sa proti zámeru zmeniť Minitržnicu na herňu postavili aj Lamačania, ktorí zorganizovali petíciu. Potom sa tým zaoberali aj poslanci.

Nový vlastník Minitržnice navrhol, že prehodnotí účel zariadenia tak, aby neodporoval záujmom mestskej časti a jej obyvateľov. Lamačské miestne zastupiteľstvo preto súhlasné stanovisko s prenájmom pozemku podmienilo zmenou účelu stavby. Súčasne sa otvorila aj možnosť odkúpiť budovu do majetku mestskej časti, na ktorú má Lamač predkupné právo. Predchádzajúci vlastník budovy, Agro-Bio Hubice, a.s., totiž budovu predal bez toho, aby ju ponúkol najskôr mestskej časti. Za porušenie tohto predkupného práva musí bývalý vlastník zaplatiť samospráve sankčnú pokutu vo výške ročného nájomného za prenájom pozemku, čo je 8000 eur.

(lam)

Páčil sa vám článok?