Herňa a bar v blízkosti školy v Lamači nebudú

15.11.2012
0
Herňa a bar v blízkosti školy v lamači nebudú - Herna
Páčil sa vám článok?

Lamačania si môžu vydýchnuť. Plány zriadiť herňu a bar v minitržnici, ktorá sa nachádza v tesnej blízkosti Základnej školy na Malokarpatskom námestí, oficiálne odmietli lamačskí poslanci. Majiteľ budovy bude preto uvažovať o inom predmete služieb, ktoré by sa mohli v minitržnici poskytovať.

V auguste tohto roka odkúpila Olbena, s. r. o., budovu na Malokarpatskom námestí, známu ako minitržnica, od Agro-Bio Hubice, a. s. Tým jej vyvstala aj potreba uzatvoriť nájomnú zmluvu s mestskou časťou na pozemok, ktorý sa pod predmetnou budovou nachádza.

Olbena, s. r. o., požiadala začiatkom októbra mestskú časť o nájom pozemku a rovnako aj o možnosť stavebných úprav v budove s tým, že tu chce zriadiť herňu a bar. Mestská časť s takýmto účelom stavby nesúhlasila a preto 22. októbra poslala spoločnosti nesúhlasné stanovisko s predmetnou žiadosťou a stavebné úpravy na uvedené účely neodsúhlasila. Proti zriadeniu herne sa v Lamači organizovala aj petícia, pod ktorú sa podpísalo takmer 400 občanov.

Na rokovaní zastupiteľstva, ktorý sa mal zaoberať návrhom nájomnej zmluvy, zástupcovia Olbeny navrhli, že prehodnotia účel zariadenia tak, aby neodporoval záujmom mestskej časti a jej obyvateľov.

Lamačské zastupiteľstvo vzhľadom na to dnes prijalo uznesenie, ktorým nesúhlasilo s pôvodným návrhom nájomnej zmluvy s Olbenou, s.r.o. Súhlasné stanovisko podmienilo zmenou účelu stavby na pozemku. Súčasne sa však otvorila aj možnosť odkúpiť predmetnú budovu do majetku mestskej časti, na ktorú má MsČ predkupné právo.

V tejto súvislosti mestská časť bude žiadať aj sankciu od predchádzajúceho vlastníka budovy, Agro-Bio Hubice, a.s., ktorý budovu predal bez toho, aby ju na odpredaj ponúkol najskôr mestskej časti. Za porušenie tohto predkupného práva musí predchádzajúci vlastník zaplatiť sankčnú pokutu vo výške ročného nájomného za prenájom pozemku pod predmetnou budovou, čo je v tomto prípade 8000 eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?