Bratislavskí poslanci chcú zo Sihote vyhnať poľovníkov

7.11.2012
0
Bratislavskí poslanci chcú zo sihote vyhnať poľovníkov - Polovnik
Páčil sa vám článok?

Mestskí poslanci požiadali primátora Bratislavy Milana Ftáčnika (nezávislý), aby oslovil príslušné orgány štátnej správy a riešil s nimi problém poľovného revíru na ostrove. Mestskí poslanci nechcú, aby na ostrov Sihoť chodili poľovníci. Čas dali primátorovi do konca tohto roka.

Návrh na toto uznesenie predložil poslanec Peter Lenč (KDH), ktorý tak reagoval na diskusiu ohľadom požiadavky na sprístupnenie Sihote pre cyklistov. Poslanec Marian Greksa (SaS) totiž upozornil poslanca Petra Hanulíka (Smer-SD), ktorý je tiež prednostom Krajského úradu životného prostredia, na to, že na ostrov chodia nielen poľovníci, ktorí to majú dovolené, ale aj tí, ktorí to dovolené nemajú. „Nedala by sa teda výnimka zrušiť? Bojíme sa cyklistov, že by tam mohli niečo urobiť s vodnými zdrojmi, možno by bolo dobré, ak by sme odtiaľ vyhnali aj poľovníkov," uviedol Greksa. „Poľovníkov treba odtiaľ vyhnať," reagoval poslanec Lenč.

Poľovníkov na ostrov Sihoť pustili ešte v roku 2007 štátne lesy, ktorým územie ostrova patrí. Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, a.s., patria len vodárenské zdroje, pozemky okolo nich a cesty k nim.

„Myslím si, že by tu nemali existovať žiadne výnimky, je tu najvyšší stupeň ochrany, nemal by tam chodiť žiaden poľovník, žiaden cyklista," reagoval poslanec Hanulík.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?