Karlovešťania rozhodnú, ako použijú peniaze z predaja

11.10.2012
0
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Karlova Ves otvorila verejnú diskusiu o použití 538 090 eur, ktoré samospráva získala z predaja pozemkov v Karloveskej zátoke. Verejná diskusia bude trvať do konca októbra 2012.

O otvorení verejnej diskusie o použití peňazí z predaja pozemkov rozhodli karloveskí miestni poslanci koncom septembra. Cieľom diskusie je zistiť názor obyvateľov mestskej časti, či majú byť peniaze použité na výstavbu novej lodenicu a rekonštrukciu starej lodenice v Karloveskej zátoke, ako bolo pôvodne zamýšľané, alebo budú použité na iný účel. Do verejnej diskusie samospráva predložila tieto alternatívy:

1. výstavba a rekonštrukcia budovy lodenice v Karloveskej zátoke
2. rekonštrukcia domu kultúry na Molecovej ulici
3. výstavba denného stacionára pre seniorov
4. opravy, rekonštrukcie na materských a základných školách
5. iné

Karlovešťania môžu svoje názory a postrehy posielať poštou na adresu Miestneho úradu Karlova Ves, Námestie sv. Františka 8, 842 62 Bratislava alebo elektronickou poštou na adresu miroslav.spejl@karlovaves.sk a a to do 31. októbra 2012.

Pôvodne malo ísť na výstavbu novej lodenice vyše 800-tisíceur, krízová možnosť počíta s 536­tisíc eurami. Podľa vodákov však to je primálo a lodenicu za to nie je možné postaviť. Keďže úspešnosť realizácie projektu je otázna, rozhodli sa karloveskí poslanci hľadať aj iné možnosti, ako použiť peniaze tieto peniaze. Očakáva sa, že karloveskí miestni poslanci sa k použitiu 538 090 eur z predaja pozemkov vrátia po vyhodnotení verejnej diskusie ešte do konca tohto roka.

(bkv)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?