V Biskupiciach súťažia o najkrajšiu fotku lužných lesov

22.8.2012
0
Páčil sa vám článok?

O najkrajšiu fotografiu lužných lesov súťažia v bratislavskej mestskej časti Podunajské Biskupice. Samospráva vyhlásila prvé kolo fotosúťaže Lužné variácie a už niekoľko dní môžu Bratislavčania svoje výtvory posielať na adresu miestneho úradu. Čas majú do konca augusta.

Každý sa môže do súťaže zapojiť iba s jednou, výlučne vlastnou fotografiou vo veľkosti 305×406 mm, informuje na svojej oficiálnej stránke mestská časť. Na fotografii musia byť zobrazené biskupické lužné lesy. K fotografii by mal autor pripojiť aj jej názov a krátky popis.

O víťazovi prvého kola rozhodne odborná  porota. Všetci ostatní fotografi však nemusia zúfať, mestská časť pre nich pripravila aj cenu návštevníka výstavy. O tej rozhodnú návštevníci, ktorí sa prídu od 8. septembra pozrieť na výstavu fotografií biskupických lužných lesov do Cezhraničného informačného a impulzného centra na Biskupickej ulici. To súťaž aj organizuje.

Biskupické lužné lesy sú súčasťou chránenej krajinnej oblasti Dunajské luhy. Za tú ju Ministerstvo životného prostredia SR vyhlásilo v roku 1998. Sú mozaikou vodných, mokraďných, lesných a lesostepných spoločenstiev s vysokou druhovou rozmanitosťou a rozprestierajú sa juhovýchodne od Bratislavy, na ľavom brehu Dunaja. Keďže ide o jedno z najhodnotnejších území v okrese Bratislava II., mestská časť na svojej webovej stránke uvádza okrem pravidiel súťaže aj návštevný poriadok. Záujemcovia si všetky informácie môžu nájsť na http://www.mupb.sk/.

(TASR)

Páčil sa vám článok?