Mestská časť Rusovce bude mať v sobotu svoj deň

22.8.2012
0
Páčil sa vám článok?

Stánky s jedlom a cukrovinkami, nevidiaci spevák Maroš Bango či bronzoví bratia Hochschornerovci budú v sobotu 25. augusta 2012 čakať na všetkých Bratislavčanov v areáli parku v Rusovciach. Mestská časť bude totiž oslavovať. Na svoju najväčšiu akciu v roku Deň Rusoviec šetrila peniaze počas celého roka.

"Chceme, aby prišlo čo najviac ľudí zo širokého okolia, aby sa tu dobre cítili, dobre zabavili a spoznali Rusovce a rusovský park," povedala pre TASR organizátorka podujatia Mária Jajcajová z miestneho úradu. Takmer všetci, ktorí sa v sobotu predvedú, v Rusovciach ešte nevystupovali. O 14.00 h odštartujú program tanečníci z H&T Dance Group. Po nich návštevníkov piesňami zo slovenskej a českej produkcie zabaví folková hudobná skupina Corida a na pódiu sa predstaví aj nevidiaci tenorista Maroš Bango. V programe nebude chýbať ani Detský folklórny súbor Gerulata a textár z Rusoviec Peter Uličný. Práve s ním oslávi na pódiu svoje narodeniny Dušan Grúň, ktorý mal tento rok okrúhlych 70. Pred 18.00 h sa môžu návštevníci tešiť na vodných slalomárov, olympijských bratov Petra a Pavla Hochschornerovcov. Do večera budú všetkých zabávať skupiny Funkiez, Kmeťoband a Starmania. O 21.00 h odštartuje diskotéku DJ Dušan Marušák. "Večer tiež slávnostne zapálime vatru, ktorá bude horieť až do konca podujatia," priblížila Jajcajová.

Hoci sa program začína až popoludní, prvé stánky s jedlom, pukancami, cukrovou vatou, zmrzlinou či hračkami by mali byť otvorené už okolo obeda. "Upozorňujeme stánkarov, aby mali všetko pripravené čím skôr, nech sa ľudia môžu prísť občerstviť," dodala organizátorka.

Medzi stánkami s jedlom sa objaví aj jeden informačný. Obyvatelia sa v ňom dozvedia viac o projekte Servus Pontis a prepojení slovenských a rakúskych cyklotrás. "Po prvý raz uzreli svetlo sveta aj dva významné marketingové produkty - Kultúrny kompas a Regionálny turistický sprievodca, ktoré mapujú v troch jazykoch kultúrne podujatia, prírodné danosti, odporúčajú miestne delikatesy či upozorňujú na miestne pamiatky," uviedla prednostka miestneho úradu Oľga Gáfriková. Aj tie si budú môcť návštevníci v stánku kúpiť a čakať na nich bude aj menšie žrebovanie.

Na najväčšej akcii v mestskej časti sa každý rok zíde asi tisícka Bratislavčanov z rôznych mestských častí. Samospráva podujatie organizuje už vyše desať rokov, posledné štyri roky nesie názov Deň Rusoviec. V tomto roku si podujatie vyžiada 7000 až 8000 eur, z ktorých samospráva zaplatí asi 5000 eur, zvyšok dajú sponzori. V mestskej časti preto dúfajú, že počasie bude akcii priať. Párkrát už totiž podujatie pre dážď prekladali zo soboty na nedeľu.

(TASR)

Páčil sa vám článok?