Mestská časť spolupracuje s najväčším mestským dlžníkom

23.7.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský magistrát zverejnil začiatkom júna zoznam neplatičov miestnych daní. Objavili sa v ňom viacerí Bratislavčania a firmy podnikajúce v Bratislave, ktoré neplatia mestu dane. Ako sa nám podarilo zistiť, jednej z bratislavských samospráv neprekáža s najväčším dlžníkom napriek tomu spolupracovať a prijímať od neho benefity.

Prevádzkovateľ petržalského Hotela Bonbón na Tematínskej ulici - spoločnosť Bonbón Hotels Slovakia, s.r.o., resp. vlastnícky s ňou spriaznená firma Bonbón Palace, s.r.o., dlžia mestu Bratislava za daň z ubytovania, za daň z nehnuteľnosti a za poplatok za odpad celkom 95 777,13 eur! Napriek tomu je samospráva mestskej časti Petržalka partnerom Hotela Bonbón pri organizovaní letných podujatí pre deti.

„Od prevádzkovateľa Bonbon Hotels Slovakia, s.r.o., neevidujeme nedoplatky voči našej mestskej časti na miestnych daniach," uviedla hovorkyňa Petržalky Mária Grebeňová-Laczová. Letné Bonbónové nedele pre deti podľa nej financuje Hotel Bonbón, Kultúrne zariadenia Petržalky sa podieľajú len na výbere účinkujúcich. A pokiaľ ide o dlh voči mestu, odporúča obrátiť sa na magistrát.

Bratislavský magistrát na to reagoval vysvetlením, že Bonbónové nedele neorganizuje. „Nie všetky akcie, ktoré sa konajú v Bratislave, hlavné mesto pripravuje alebo sa na nich nejako podieľa," povedala Martina Halušková z tlačového referátu bratislavského magistrátu.

Čiže aj keď miestna samospráva vie, že ide o dlžníka, nebráni sa spolupráci s ním a rozhodne tak nejde príkladom ostatným. Poctivý daňový poplatník by od samosprávy očakával, že nebude spolupracovať s niekým, kto sa vyhýba plateniu miestnych daní, ale peniaze evidentne má...

(mch)

Páčil sa vám článok?