Poslanci schválili doplnky územného plánu zóny Dunajská

27.6.2012
0
Páčil sa vám článok?

Na Bezručovej ulici v Bratislave by mali ostať zachované zdravotnícke zariadenia a pri nákupnom centre na Kamennom námestí sa podzemné parkovisko rozšíri zo 150 na 300 miest. Aj to dnes jednomyseľne schválili mestskí poslanci v zmenách a doplnkoch územného plánu zóny Dunajská.

Nový územný plán stanovuje viaceré regulatívy, a to aj z hľadiska využitia. Keďže nemocnica oproti Modrému kostolíku v Bratislave bola predaná súkromníkovi, Staromešťania chceli, aby v tejto lokalite zostalo zachované aspoň zdravotnícke zariadenie. "V tomto územnom pláne požadujeme, aby funkčné využitie budovy, ktorá je na ploche 2700 m2, bolo na ambulantnú zdravotnú starostlivosť," povedal pre TASR primátor Milan Ftáčnik.

Ďalšou výraznejšou zmenou je Kamenné námestie. Pred nákupným centrom je garáž, ktorej doplnky dovoľujú zväčšiť kapacitu zo súčasných 150 na 300. "Poslanci avizovali, aby sme obstarali ďalšie zmeny a doplnky, ktoré by sa týkali tejto podzemnej garáže. V priestore nákupného centra sa totiž chystá investičný zámer," poznamenal Ftáčnik s tým, že parkovanie je v tomto priestore nevyhnutné.

Územný plán tiež umožňuje rozšíriť park na Šafárikovom námestí. Jeho pozemky vlastnilo mesto aj ministerstvo vnútra, dnes sú už zverené mestskej časti, ktorá chce priestor revitalizovať. Doplnkami sa zároveň dotvára pohľad na budovy a zarovnáva sa ich výška s porovnaní s ostatnými, ktoré stoja okolo.

Poslanci o materiáli už rokovali minulý mesiac, kedy ho dali stiahnuť. K novému územnému plánu dalo súhlas aj Staré Mesto.

(TASR)

Páčil sa vám článok?