Opravy škôl bude Karlova Ves hradiť z Fondu rozvoja bývania

27.6.2012
0
Páčil sa vám článok?

V karlovoveských školách sa budú počas leta realizovať najnutnejšie opravy a rekonštrukcie. Poslanci miestneho zastupiteľstva rozhodli o tom, že prostriedky na opravy pôjdu z Fondu rozvoja bývania mestskej časti.

Z Fondu rozvoja bývania sa použije 44.300 eur na opravu kanalizácie v MŠ na uliciach Suchohradská a L. Sáru, opravu strechy nad telocvičňou v ZŠ Majerníkova a obnovu zabudovaného technologického zariadenia v školských jedálňach pri materských školách. Aj keď všetci členovia novomestského zastupiteľstva deklarovali jednoznačný záujem podporiť vyčlenenie týchto prostriedkov na opravu škôl, kým to v pléne odsúhlasili, prebehla hodinová búrlivá diskusia.

Viacerým poslancom prekážalo, že na opravy a rekonštrukcie sa vydávajú prostriedky práve z Fondu rozvoja bývania. "Štatút fondu je veľmi zle nastavený," uviedla poslankyňa Dagmar Hladká. "Takýto fond a jeho prostriedky majú byť na bývanie, na výstavbu sociálnych bytov, nie na rekonštrukciu a opravy, na to má myslieť rozpočet," dodala. "O takomto štatúte fondu rozhodlo miestne zastupiteľstvo," oponovala starostka mestskej časti Iveta Hanulíková. "Preto sme tento návrh pripravili, pretože to štatút dovoľuje," dodala.

Poslanec Stanislav Žiačik navrhol, aby peniaze, ktoré sa takto použijú z Fondu rozvoja bývania, boli do tohto fondu refundované z Rezervného fondu mestskej časti. Tento návrh podporila aj starostka mestskej časti. "Prostriedky vyčleníme z Fondu rozvoja bývania a na septembrové zastupiteľstvo pripravíme návrh, aby sa tieto prostriedky vrátili do Fondu rozvoja bývania z rezervného fondu."

Ako ďalej uviedla, dôležité je, že poslanci sa unisono zhodli na potrebe dať peniaze na letné rekonštrukcie škôl. "Teší ma, že problém bol iba v tom, odkiaľ to hradiť," uviedla Hanulíková s tým, že do budúcnosti bude zrejme potrebné zmeniť štatút Fondu rozvoja bývania, aby k takýmto zložitým diskusiám nedochádzalo.

(TASR)

Páčil sa vám článok?