Karlova Ves prispeje viac na výstavbu kontajnerových stojísk

27.6.2012
0
Páčil sa vám článok?

V bratislavskej Karlovej Vsi chcú viac dotovať stavbu a rekonštrukciu kontajnerových stojísk. Poslanci miestneho zastupiteľstva o tom rozhodli schválením rozpočtu Fondu rozvoja bývania mestskej časti na rok 2012, v ktorom na kontajnerové stojiská vyčlenili 23.489 eur.

Od roku 2010 až do júna 2012 prijal Miestny úrad v Karlovej Vsi 73 žiadostí o pridelenie dotácie na výstavbu či rekonštrukciu kontajnerového stojiska, doteraz bol príspevok vyplatený iba 16 žiadateľom vo výške 8864 eur.

Aj keď niektorí poslanci namietali, že výstavba kontajnerových stojísk by sa mala hradiť skôr z dotácií a grantov, starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková pripomenula, že na tieto účely sa majú použiť práve prostriedky z Fondu rozvoja bývania. "V takom znení schválilo štatút Fondu miestne zastupiteľstvo," pripomenula.

Spokojnosť s odsúhlasením rozpočtu vyjadril poslanec Stanislav Žiačik. "Kontajnerové stojiská už treba riešiť, mnohí občania najmä na Dlhých dieloch na tento príspevok čakajú."

Mestská časť realizuje projekt revitalizácie kontajnerových stojísk, na umiestnenie nádob na komunálny a separovaný odpad, zapojením sa do projektov budovania a rekonštrukcie kontajnerových stojísk v rokoch 2010-2013. Žiadateľom prispeje finančne do výšky 50% z celkových nákladov, najviac však sumou 664 eur.

(TASR)

Páčil sa vám článok?