Devínska Nová Ves zrekonštruuje okná na školách

12.6.2012
0
Páčil sa vám článok?

Nové okná za 370.000 eur budú mať už v ďalšom školskom roku dve základné školy v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves. Počas letných prázdnin ich samospráva plánuje vymeniť na Základnej škole na ulici Ivana Bukovčana 3 a na Základnej škole na ulici Pavla Horova. Práce by nemali trvať viac ako sedem týždňov.

Asi tretinu okien opravila mestská časť pred piatimi rokmi. "Okrem tejto opravy sa do škôl za posledných 20 rokov nič neinvestovalo, boli v zúfalom stave," povedal pre TASR starosta mestskej časti Milan Jambor.

Minulý rok preto samospráva začala s ich ďalšou výmenou. Investovala 350 000 eur a opravila okná na Základnej škole Ivana Bukovčana 1 a na štyroch materských školách. "Deti dosiaľ spali pri zničených drevených oknách, cez ktoré v zime navyše prefukovalo. Nové boli viac než potrebné," podotkol starosta.

Mestská časť sa v súčasnosti snaží odstraňovať aj rôzne ďalšie havarijné stavy na školách. "Meníme ventily na vykurovacích telesách a rozvodoch tepla a zariadenie v kuchynke, ktoré je v havarijnom stave, opravujeme ploché strechy," dodal Jambor. Okrem okien tiež vymenia vstupné dvere a presklené steny.

(TASR)

Páčil sa vám článok?