Nesrovnala nahradil na poste predsedu klubu Šovčík

31.5.2012
0
Páčil sa vám článok?

Najväčší poslanecký klub v bratislavskom mestskom zastupiteľstve SDKÚ-DS, Most-Híd zmenil predsedu. Iva Nesrovnala (SDKÚ-DS) na poste nahradil Sven Šovčík (SDKÚ-DS). V pondelok 28. mája 2012 o tom rozhodol poslanecký klub; Most-Híd nebol podľa Šovčíka proti.

"Blížia sa regionálne voľby, pán Nesrovnal je zároveň aj vicežupanom a chce sa venovať predovšetkým komunitným projektom v mestskej časti Ružinov, odkiaľ pochádza, a hlavne téme SDKÚ-DS, teda cyklotrasám," argumentoval dôvod tejto zmeny Šovčík s tým, že došlo len k novému prerozdeleniu úloh v rámci poslaneckého klubu. Ten podľa jeho slov ďalej pokračuje, len sa vykryštalizovalo nové prerozdelenie úloh. Na to, či bude teraz Nesroval kandidovať na predsedu samosprávneho kraja, Šovčík odpovedať nevedel.

Na poste šéfa klubu bol Nesrovnal od jeho vzniku, teda rok a pol. Teraz naďalej ostane mestským poslancom za Ružinov a zároveň je predsedom komisie finančnej stratégie.

Šovčík chce pokračovať v smerovaní klubu, chce väčšiu bezpečnosť v Bratislave a rozširovanie kamerového systému. "Našou veľkou témou sú cyklotrasy na území mesta," uviedol pre médiá. Rovnako chce napomáhať tomu, aby sa mesto rozvíjalo, nielen stabilizovalo.

(TASR)

Páčil sa vám článok?