Mesto chce zriadiť vlastný útulok zvierat

29.5.2012
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava plánuje zriadiť vlastný útulok zvierat, ktorý by zabezpečoval priestor pre ustajnenie odchytených zabehnutých, túlavých alebo zranených zvierat, predovšetkým psov a mačiek, alebo sa finančne podieľať na prevádzke útulku.

Uviedol to primátor Bratislavy Milan Ftáčnik (nezávislý) s tým, že mesto uvažuje o systéme tzv. kontajnerovej skladačky. Išlo by o prepravné kontajnery s veľkosťou približne 12 x 5 metrov. Na ich umiestnenie nie je potrebné stavebné povolenie a podľa potreby je možný ich presun.

Skôr ako mesto začne s budovaním vlastného útulku, požiadalo ministerstvo pôdohospodárstva o stanovisko k nejednoznačnému ustanoveniu zákona o veterinárnej starostlivosti, podľa ktorého povinnosťou obce je zriaďovať, prevádzkovať a podieľať sa na prevádzke útulkov a karantén pre zvieratá. Mesto v súčasnosti pripravuje súťaž na odchyt túlavých zvierat, keďže 6. septembra 2012 sa končí zmluva so Slobodou zvierat na túto činnosť.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?