V Bratislave vznikne viacero nových ulíc

29.5.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavské mestské zastupiteľstvo má na májovom zasadnutí vo štvrtok 31. mája 2012 rozhodnúť o pomenovaní nových ulíc vo viacerých mestských častiach. Ide prevažne o nové ulice, ktoré vznikli novou výstavbou.

V mestskej časti Čunovo majú vzniknúť nové ulice Cezmínová, Iberková, Ibišteková, Konopiská, Krušpánová, Rakytníková, Rebríčková a Zobová. V Jarovciach majú vzniknúť ulice Bažantnicová, Plitvická a Zamatová. V Rusovciach vzniknú ulice Ágosta Sőtéra, Mínešská, Pri žrebčíne a Švajčiareň.

Najviac nových ulíc pribudne v Petržalke - v lokalite Janíkove role to budú ulice Fiľakovská, Sitnianska a Urpínska, v lokalite Južné mesto ulice Azúrová, Béžová, Fialová, Žltá, Popperovo námestie, Slnečnicové námestie, Dropia, Hýlia, Labutia a v lokalite Kapitulské polia ulice Františka Oswalda, gen. mjr. Antona Petráka, Ladislava Šefca a Mariána Kochanského.

V Novom Meste zase ulice Alibernetová, Merlotová, Neronetová a Pálavská, časť Horskej ulice sa zmení na Lipovinová. V Rači vzniknú ulice Drozdová, Fongová, Piesková a Krasňanoch Ulica Augustína Murína. Vo Vajnoroch sa názov Ulice Františka Feketeho na žiadosť obyvateľov zmení opäť na Tomanovu ulicu.

V Dúbravke majú vzniknúť ulice Pri štadióne, Pántikova (podľa Júliusa Pántika) a Pri Hrubej lúke. V Záhorskej Bystrici v lokalite Pod vŕškami sa

majú ulice pomenovať podľa Antona Floreka, Barancová, Čerencová, Kapsohradská, Lančárska, Málová, Na Krčoch, Ostriežová, Ota Holúska, Strminová a Zárubová, časť Ulice plk. Prvoniča sa zmení na Ulicu Štefana Rosívala.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?