V pondelok verejné rokovanie o územnom pláne kraja

20.5.2012
0
Páčil sa vám článok?

Na pôde Úradu Bratislavského samosprávneho kraja sa v pondelok 28. mája 2012 uskutoční druhé verejné prerokovanie Správy o hodnotení strategického dokumentu (SEA), ktorým je Koncept územného plánu regiónu BSK.

Správu kraj obstaral podľa zákona o posudzovaní vplyvov na životné prostredie. "Hlas verejnosti pri tak závažnom dokumente, akým je koncept územného plánu regiónu, je pre župu veľmi dôležitý. Preto rokovanie s verejnosťou iniciujeme a budeme pozorne načúvať," povedal predseda BSK Pavol Frešo.

So spracovaným materiálom sa môžu záujemcovia oboznámiť na Úrade BSK, správa je zverejnená aj na stránke www.enviroportal.sk. Prvé verejné prerokovanie Konceptu nového územného plánu regiónu BSK, ako aj správy SEA sa konalo 3. mája 212.

Koncept už prerokovali aj poslanci krajského zastupiteľstva a obsahuje záväzné i smerné časti riešenia. Záväzné sú najmä zásady osídlenia, priestorového usporiadania a funkčného využívania krajiny, starostlivosti o životné prostredie, ochranu prírody a tvorbu krajiny, ekologickej stability územia, zachovanie kultúrneho dedičstva, ako aj verejného a dopravného vybavenia vrátane verejnoprospešných stavieb.

(TASR)

Páčil sa vám článok?