Chcú zvýšiť bezpečnosť detských ihrísk

17.5.2012
0
Chcú zvýšiť bezpečnosť detských ihrísk - Medicka1
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Staré Mesto chce v spolupráci s Rodinným centrom Prešporkovo zvýšiť bezpečnosť detských ihrísk na území mestskej časti. Ako prvé už vynovila ihrisko v Medickej záhrade, nasledovať by mali ďalšie.

Trčiace klince, rozvetrané lávky a betón pod hojdačkami sú už na detskom ihrisku v Medickej záhrade minulosťou. V apríli tu mestská časť vďaka partnerstvu s formou Dell otvorila vynovené ihrisko, ktoré spĺňa všetky bezpečnostné normy, vrátane povrchu, ktorý tlmí pád.

„Sme na začiatku. Bezpečnosť detí dlho nepatrila medzi priority, a preto už ihriská nezodpovedali ani normám EÚ. Mnohí chcú, aby bolo Staré Mesto príjemným miestom na život pre mladé rodiny, ale nič pre to nerobia. Mamičky sa radšej chodievali hrávať s deťmi do iných mestských častí,“ povedala starostka mestskej časti Staré Mesto Táňa Rosová (SDKÚ-DS)

Prístup samosprávy vítajú aj mamičky z Prešporkova. „Je úžasné vidieť, akou rýchlosťou sa podarilo zrealizovať prvú etapu rekonštrukcie detského ihriska v Medickej záhrade. Prešporkovské mamičky sa veľmi tešia zo všetkých aktivít, vďaka ktorým sa naše prostredie stáva bezpečnejšie a príjemnejšie na život," povedala za Prešporkovo Lenka Černáková.

(stn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?