Mestská časť vytvorí na Poľnej ulici nové trhovisko

24.4.2012
0
Páčil sa vám článok?

V rámci prerokovania zmien v rozpočte poslanci bratislavského Starého Mesta dnes schválili 48 000 eur na vytvorenie nového trhoviska na Poľnej ulici. Financie využijú na projekty a nové stánky.

Podľa starostky Tatiany Rosovej zvažovali rôzne alternatívy na zriadenie trhoviska v Starom Meste a posudzovali projekty zanechané predchodcami na miestnom úrade. Hodnotili ich aj z hľadiska dodávky vody a ďalšej potrebnej infraštruktúry. Rozhodli sa pre doterajšie chátrajúce trhovisko na Poľnej ulici. Chcú ho skultivovať a oživiť tamojšiu lokalitu susediacu s Medickou záhradou. V nej nedávno sprístupnili vynovené detské ihrisko. V lete tam býva otvorená čitáreň Staromestskej knižnice a plánujú využívať prázdnu budovu v záhrade, ktorá je v blízkosti trhoviska.

"Domček chceme využiť na občerstvenie a aktivity pre staršie deti. Snažíme sa uvažovať v celkových súvislostiach potenciálu tejto lokality. Pretože len postaviť stánky a nedať ďalšie možnosti na využitie voľného času a zvýšenia návštevnosti, to nie je dlhodobo perspektívne riešenie trhoviska," zdôvodnila pre TASR starostka.

Podľa nej nejde zo strany mestskej časti o náklady samosprávy, ale o investíciu. Tá v podobe nájmu stánkov prinesie výnosy. "Návratnosť nebudeme chcieť za rok, je to dlhodobejšia záležitosť," dodala Rosová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?