Nový most sa bude volať opäť Most SNP

4.4.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavskí mestskí poslanci minulý týždeň schválili všeobecne záväzné nariadenie, ktorým po 22 rokoch premenovali Nový most na Most SNP. Za premenovanie hlasovali všetci prítomní poslanci za SDKÚ-DS, Most-Híd, Smer-SD, Slobodné fórum a SaS.

Zo 40 prítomných poslancov za premenovanie mosta hlasovalo 28, proti boli iba 3 poslanci - Anna Dyttertová (KDH), Stanislav Fiala (KDH) a Oliver Kríž (nezávislý). Zdržalo sa 9 poslancov z KDH, Strany zelených a nezávislých.

Proti zmene názvu vystúpil poslanec Ján Budaj (Zmena zdola-DÚ). „To nie je praktická zmena, lebo bude stáť peniaze. Nikto SNP odnikadiaľ nevytláča ani nevyháňa. Nie je dôvod otvárať ideologickú Pandorinu skrinku," uviedol. Oponovala mu starostka Starého Mesta Tatiana Rosová (SDKÚ-DS): „Považujem za omyl našich predchodcov, keď mostu jeho pôvodný názov zobrali. Dialo sa to v časoch, keď všetko, čo predstavovalo minulý režim, bolo potrebné zmeniť. Práve týmto gestom sa potvrdila ideológia".

Zmenu názvu mosta privítali Smer-SD, Zväz protifašistických bojovníkov a Komunistická strana Slovenska.

(brn)


Článok bol uverejnený v tlačenom vydaní Bratislavských novín. © 2012 Nivel Plus. Autorské práva sú vyhradené a vykonáva ich vydavateľ. Spravodajská licencia vyhradená.

Páčil sa vám článok?