V Jarovciach možno pribudne okrem cyklochodníka aj kemp

9.3.2012
0
Páčil sa vám článok?

Cyklochodník, ktorý by prepojil obec s hrádzou, plánuje vybudovať menšia bratislavská mestská časť Jarovce. "Na cyklotrasy sa teraz občania napájajú po bežných cestách, čo nie je bezpečné," povedal starosta Jaroviec Pavel Škodler.

Plánovaný cyklochodník by mal viesť popri Jazernej ulici a dlhý by mal byť približne dva kilometre. V tohtoročnom rozpočte na jeho štúdiu samospráva vyčlenila 5500 eur.

Ako uviedol starosta, okrem cyklochodníka by mestská časť tiež chcela pre cyklistov postaviť prízemnú budovu, kde by boli sprchy, toalety, elektrické prípojky, prípadne pripojenie na internet. "Cyklista sa potrebuje niekde najesť, niekde prespať. V Bratislave to chýba," podotkol Škodler s tým, že vhodný priestor na takýto kemp už má. "V územnom pláne je to aj vyčlenené na rekreáciu a šport."

Nad kempom, ktorý by mal vyrásť asi kilometer od hrádze, sa však zatiaľ len uvažuje. Starosta musí na financovanie projektu najprv nájsť investorov. Ako dodal, bez nich projekt nie je realizovateľný.

V rámci investícií do dopravnej infraštruktúry chce samospráva začiatkom roka 2013 postaviť aj parkovisko pri základnej škole za 20.000 eur. "Ráno vozia rodičia deti do škôl, je tam veľa áut na malej ploche," poznamenal starosta. Na mieste budúceho parkoviska sú však momentálne záhradky, samospráva chce preto počkať do jari budúceho roka.

(TASR)

Páčil sa vám článok?