Petržalka má nový stroj na čistenie snehu

7.3.2012
0
Petržalka má nový stroj na čistenie snehu - Cistenie5
Páčil sa vám článok?

Mestská časť Petržalka v tohtoročnej zimnej sezóne nasadila do služby 3 nové multifunkčné malé zariadenia, vhodné na čistenie petržalských terás a chodníkov. Stroj Egholm zametá, odhŕňa, pluhuje.

„Ľudia, čo to videli, dvíhali palec nahor. Mal som naozaj dobrý pocit z dobre vykonanej práce," povedal František Guth z miestneho podniku Verejnoprospešných služieb Petržalky vo februári počas čistenia miestnych komunikácií od snehu na Holíčskej ulici.

Výhodou stroja je, že sa otočí na jednom mieste a rotáciou kefy oveľa kvalitnejšie vyčistí komunikáciu od napadaného snehu ako pluh. Stroj má celoročné využitie - v zime zametá sneh, v lete ho Petržalčania budú používať na kosenie a zametanie miestnych komunikácií. „Je to trend vo svete," povedal na margo štvorkolesového pomocníka František Guth.

„Potvrdilo sa, že rozhodnutie kúpiť takéto stroje bolo správne. Určite by sa v našej mestskej časti uživili aj ďalšie dva či tri také chytré mašiny," uviedol petržalský starosta Vladimír Bajan (nezávislý).

Petržalský miestny podnik Verejnoprospešných služieb má zatiaľ tri multifunkčné stroje, ktoré v uplynulých dňoch čistili chodníky a terasy v rôznych lokalitách najväčšej bratislavskej mestskej časti.

(mgl)
Páčil sa vám článok?