Riešením problému PKO môže byť zámena pozemkov

6.3.2012
0
Páčil sa vám článok?

Primátor Milan Ftáčnik (nezávislý) začne rokovať s vládou, ktorá vzíde z predčasných parlamentných volieb, o možnosti získania pozemkov štátu nachádzajúcich sa pod budovami Výskumného ústavu vodného hospodárstva do vlastníctva mesta a o náhradnom umiestnení ústavu.

Primátora k tomu zaviazalo pred mesiacom mestské zastupiteľstvo s tým, že pokiaľ mesto získa pozemky pod výskumným ústavom, bude ich môcť zameniť so spoločnosťou Henbury Development, s.r.o., za pozemky pod PKO. Podľa primátora, ktorý rokoval s Henbury Development začiatkom februára, prípadná dohoda so štátom o dotknutých pozemkoch je pre vlastníka pozemkov pod PKO prijateľná alternatíva riešenia vzniknutej situácie.

Vyplýva to z informácie o rokovaniach so spoločnosťou Henbury Development, ktorú zobrali mestskí poslanci minulý týždeň na vedomie. Ako pri tejto príležitosti uviedol bratislavský primátor, pre ministerstvo životného prostredia je Výskumného ústavu vodného hospodárstva síce dôležitá budova, ale môže stáť aj na inom mieste.

Pozemky pod PKO vlastní spoločnosť Henbury Development, ktorá ich od mesta kupovala s tým, že budovu PKO zbúra a bude tu stavať. Predchádzajúce vedenie mesta investorovi odovzdalo PKO a dalo súhlas na zbúranie. Po komunálnych voľbách v decembri 2010 nové vedenie mesta s búraním už nesúhlasilo a požiadalo investora, aby vrátil PKO do správy mesta. Od novembra 2011 je PKO opäť v správe hlavného mesta.

(brn)

Páčil sa vám článok?