Obnoviť ihriská v Devínskej Novej Vsi chce aj mládež

28.2.2012
0
Obnoviť ihriská v devínskej novej vsi chce aj mládež - Ihrisko devinska
Páčil sa vám článok?

Zrevitalizovať detské ihriská v mestskej časti Devínska Nová Ves chce pomôcť samospráve aj mládež. "Minulý rok sme urobili jedno veľké detské ihrisko za 25 000 eur, to isté by sme chceli zopakovať aj tento rok," povedal starosta mestskej časti Milan Jambor.

V roku 2011 samospráva obnovila jedno ihrisko pre menšie deti. Teraz chce zrevitalizovať aj ihriská pre väčšie deti, aby mali kde hrať basketbal či futbal. Svoju pomoc pritom ponúklo aj občianske združenie Ichtys, ktoré pracuje s mladými prostredníctvom nízkoprahového programu - klubovou činnosťou a streetworkom. "Chceme zapojiť aj mládež, aby videla výsledky svojej práce a viac si ich vážila," dodal starosta.

Mestská časť chce tiež pokračovať v obnove škôl a materských škôl. "Minulý rok sme menili okná na piatich budovách v hodnote 350 000 eur, tento rok by sme radi vymenili okná na školách na uliciach Ivana Bukovčana a Pavla Horova," vysvetlil Jambor s tým, že tam je hodnota práce odhadovaná na približne 300 000 eur.

Kamerový systém, výsadba zelene či parkovanie. Aj to je pre Devínsku Novú Ves v roku 2012 prioritné. "Minulý rok sme vybudovali 150 miest na parkovanie. Teraz sme si dali urobiť audit parkovania, aby sme vedeli, aký je stav, plus návrhy riešenia," poznamenal Jambor s tým, že auditom sa teraz budú zaoberať odborné komisie a následne poslanci miestneho zastupiteľstva.

(TASR)

Páčil sa vám článok?