Školy v Jarovciach odkanalizujú a budovy zateplia

28.2.2012
0
Školy v jarovciach odkanalizujú a budovy zateplia - Jarovce skola
Páčil sa vám článok?

Odkanalizovať základnú a materskú školu chce bratislavská mestská časť Jarovce. V tohtoročnom rozpočte na projekt a vybudovanie kanalizácie pre obe budovy vyčlenila celkovo 20 000 eur. Chceli by to stihnúť do konca roka.

Základná škola s materskou školou na Trnkovej ulici dosiaľ využíva na odpadovú vodu septik. Momentálne samospráva oslovuje projektantov, potom dohodne podmienky s Bratislavskou vodárenskou spoločnosťou a začne na tom pracovať. Za rovnakú sumu sa budú rekonštruovať aj toalety.

Ďalších 20.000 eur samospráva vyčlenila aj na výmenu okien v základnej škole, čo by sa malo realizovať ešte tento rok a uvažuje aj nad zateplením budov, čím by sa znížila ich energetická náročnosť. Nepôjde však len o školy, zatepliť chce aj miestny úrad, dom kultúry či zdravotné stredisko, ktoré bude potrebovať aj novú strechu, na ktorú vyčlenili 7000 eur a realizovať to plánujú na budúci rok. Ďalších 12 000 eur by v roku 2013 malo ísť na výmenu okien a dverí v stredisku. Výmena okien čaká aj budovu v areáli telovýchovnej jednoty.

Pri investíciách do budov, ktoré má mestská časť vo vlastníctve, predstavuje jednu z najvyšších položiek výmena mobiliáru v dome kultúry, na čo samospráva vyčlenila 30 000 eur. Samospráva bude tento rok riešiť aj vysporiadanie vlastníckych vzťahov k pozemkom pod budovami, ktoré sú majetkom obce. Od mesta napríklad dostali budovu základnej školy na nevysporiadanom pozemku, na jeho vysporiadanie úrad vyčlenil 70 000 eur. Použiť chce aj peniaze z rezervného fondu.

Jarovce by mali mať tento rok vyrovnaný rozpočet. Príjmy aj výdavky vo výške 1 064 356 eur schválilo 14. februára 2012 miestne zastupiteľstvo.

(TASR)

Páčil sa vám článok?