Možno podávať nominácie na Cenu primátora

26.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavská samospráva pripravuje už deviaty ročník Víkendu otvorených dverí samosprávy Bratislava pre všetkých. Tento rok to bude počas tretieho aprílového víkendu 20. a 22. apríla 2012, teda pred sviatkom sv. Juraja (24. apríla), keď si Prešporčania podľa mestských privilégií mohli práve v tento deň slobodne voliť richtára a konšelov.

Pri príležitosti Víkendu otvorených dverí samosprávy odovzdá bratislavský primátor Milan Ftáčnik (nezávislý) Cenu primátora Bratislavy na rok 2012. Návrhy na laureátov ceny môžu tradične predkladať aj obyvatelia mesta. Návrhy na ocenenie je možné zasielať do 6. apríla 2012 poštou na adresu Kancelárie primátora, Primaciálne námestie 1, P.O. Box 192, 814 99 Bratislava s označením Cena primátora 2012, alebo elektronicky na adresu primator@bratislava.sk.

Nominácia musí obsahovať charakteristiku navrhovanej osobnosti, ktorej život je spojený s Bratislavou, kontaktné údaje na navrhovateľa i navrhovaného (telefón, e-mail, adresa).

Primátor mesta od roku 1992 oceňuje 4 až 6 Bratislavčanov, ktorí sa významným spôsobom zaslúžili o občiansky, kultúrny, spoločenský či športový rozvoj mesta a slovenskej spoločnosti. Laureáti získajú bronzovú sošku Rytiera Rolanda, ochrancu mestských práv a výsad.

(brn)

Páčil sa vám článok?