Novomešťania idú opravovať detské ihriská

24.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Viac ako desať ihrísk chcú do konca volebného obdobia vytvoriť alebo zrevitalizovať samospráva mestskej časti Nové Mesto. Okrem obecných peňazí chce samospráva do budovania ihrísk zapojiť aj investorov, ktorí by ihrisko vybudovali ako sponzorský príspevok pre miestnu komunitu.

Na budovanie nových a revitalizáciu už existujúcich detských ihrísk a športovísk samospráva v tohtoročnom rozpočte vyčlenila 170-tisíc eur. Tento rok je zámer vytvoriť detské ihrisko na Ahoji a ďalšie by malo vzniknúť na Rozvodnej ulici, kde samospráva požiadala mesto, aby jej zverilo pozemok, na ktorom by mohlo byť. "Pri výbere lokality sme vychádzali najmä z toho, že tu chýbali detské ihriská," vysvetlil starosta Nového Mesta Rudolf Kusý (nezávislý).

Predtým, ako samospráva začne budovať nové detská ihriská, chce to prediskutovať s občanmi ako pri minuloročnej rekonštrukcii ihriska na Teplickej ulici. O umiestnení konkrétnych herných prvkov vtedy rozhodli Novomešťania na stretnutí so starostom.

Najbližšie by malo byť revitalizované detské ihrisko na Hostinského sídlisku. Obnova ihrísk sa začala na základe podnetov občanov a miery opotrebenia existujúcich detských prvkov na ihriskách.

(tet)

Páčil sa vám článok?