Cestovný ruch v kraji bude odteraz koordinovaný

21.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj založil krajskú organizáciu cestovného ruchu Bratislava Region Tourism (Turizmus regiónu Bratislava). Ide o prvú krajskú organizáciu cestovného ruchu na Slovensku. Jej cieľom je združiť a koordinovať oblastné organizácie cestovného ruchu v kraji.

„Je to veľmi silný impulz, aby cestovný ruch v kraji bol koordinovaný, aby sme produkty cestovného ruchu dávali na trh pod jednotnou značkou, aby sme postavili priemysel cestovného ruchu nielen na úrovni hlavného mesta, ale aj v rámci celej župy, teda aj okresov Malacky, Pezinok a Senec," uviedol predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo (SDKÚ-DS).

Súčasťou Bratislava Region Tourism bude aj oblastná organizácia cestovného ruchu mesta Bratislava pod názvom Bratislava Tourist Board (BTB). Založilo ju mesto Bratislava a 38 podnikateľských subjektov. „Hlavným zámerom organizácie je výrazne a viditeľne posilniť pozíciu bratislavskej župy ako atraktívnej turistickej i obchodnej destinácie. Turizmus treba chápať ako dôležité ekonomické odvetvie a nástroj regionálneho rozvoja," uviedol vicežupan a bratislavský mestský poslanec Ivo Nesrovnal (SDKÚ-DS).

Vznik Bratislava Region Tourism schválili v januári krajskí poslanci. Členský príspevok župy na rok 2012 bude 254 000 eur, rovnaká suma by mala byť poskytnutá z dotácie ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja. Členský príspevok Bratislava Tourist Board je približne 40 000 eur. Najnovšie sa do projektu hlási sa aj okresné mesto Senec.

(brn)

Páčil sa vám článok?