Novomestská samospráva obnoví viac ako 10 ihrísk

9.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Viac ako desať ihrísk chcú do konca volebného obdobia vytvoriť alebo zrevitalizovať v bratislavskej mestskej časti Nové Mesto. "Okrem vlastných prostriedkov chceme do budovania ihrísk zapojiť aj investorov, ktorí by ihrisko vybudovali ako sponzorský príspevok pre miestnu komunitu," povedal novomestský starosta Rudolf Kusý.

Na budovanie nových a revitalizáciu už existujúcich detských ihrísk a športovísk samospráva v tohtoročnom rozpočte vyčlenila 170.000 eur. Ako uviedol hovorca mestskej časti Marek Tettinger, tento rok je zámer vytvoriť detské ihrisko na Ahoji a ďalšie by malo vzniknúť na Rozvodnej, kde samospráva požiadala mesto, aby jej zverilo pozemok, na ktorom by mohlo byť vytvorené. "Pri výbere lokality sme vychádzali najmä z toho, že tu chýbali detské ihriská," vysvetlil Kusý.

Samotnej realizácii bude predchádzať ešte diskusia s občanmi tak, ako to bolo pri minuloročnej rekonštrukcii ihriska na Teplickej ulici. O umiestnení konkrétnych herných prvkov vtedy rozhodli Novomešťania na stretnutí so starostom.

Najbližšia revitalizácia by sa mala podľa slov Tettingera uskutočniť na ihrisku na Hostinského sídlisku. "V súvislosti s revitalizáciou ďalších ihrísk je vypracovaný predbežný zoznam, ktorý sa priebežne dopracováva," dodal. Obnova ihrísk sa začala na základe podnetov občanov a miery opotrebenia existujúcich detských prvkov na ihriskách.

Poslanci zároveň v rozpočte vyčlenili 517.650 eur na stavebné úpravy Základnej školy s materskou školou na Odborárskej ulici. Škola mala najmä poškodenú strechu, cez ktorú zatekalo a devastovalo sa tak murivo, vnútorné omietky, nosné konštrukcie aj podlahy. Mestská časť získala na jej opravu viac ako 117.000 eur od ministerstva školstva.

Dnes popoludní sa uskutoční jej slávnostné otvorenie aj za prítomnosti ministra školstva Eugena Jurzycu. "Finančné prostriedky, ktoré sa ušetria energetickou úsporou, bude môcť škola investovať do rozšírenia vybavenosti zariadeniami pre vyučovací proces, nákupu učebných pomôcok a kníh, na podporu záujmových aktivít žiakov a využijú sa výhradne pre potreby školy," zdôraznil starosta. V prípade ZŠ Odborárska šlo o jednu z posledných azbestových striech na slovenských školách.

(TASR)

Páčil sa vám článok?