Pomohli rodine postihnutej požiarom

8.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Obyvatelia Rusoviec vyzbierali na pomoc rodinám postihnutým novembrovým požiarom v obci 1130 €. Všetky vyzbierané prostriedky sa použijú na zabezpečenie obnovy požiarom zničenej nehnuteľnosti.

„Mestská časť ďakuje všetkým, ktorí prispeli finančnými darmi na verejnú zbierku pre požiarom postihnuté rodiny Jancsárová a Szépeová," uviedol starosta Rusoviec Dušan Antoš.

K požiaru došlo v utorok 15. novembra 2011 vo večerných hodinách, keď v jednom z rodinných domov na Maďarskej ulici začalo horieť. V dome bývajú dve rodiny vrátane maloletých detí. Na mieste zasahovalo približne 20 profesionálnych a dobrovoľných hasičov. Horela strecha rodinného domu, pri hasení však zahynul 48-ročný majiteľ domu. Lekár ako príčinu smrti uviedol infarkt. Príčinou požiaru bola porucha v komínovom systéme.

Starosta Antoš v tejto súvislosti ocenil aj jedného z mladých členov dobrovoľného Obecného hasičského zboru v obci Petra Filagu. Keď požiar spozoroval, ihneď naštartoval hasičské auto a súčasne telefonicky ohlásil vznik požiaru profesionálnym záchranárom. Tí boli aj vďaka nemu do niekoľkých minút na mieste činu a hoci požiar poškodil značnú časť strechy, predsa sa len veľkú časť objektu podarilo pred ohňom zachrániť.

(rus)
Páčil sa vám článok?