Starosta ocenil odvážne strážničky mestskej polície

8.2.2012
0
Starosta ocenil odvážne strážničky mestskej polície - Policajtky1
Páčil sa vám článok?

Petržalský starosta Vladimír Bajan v prvý februárový deň odmenil dve mladé mestské policajtky Janu Kupčiovú a Karin Kováčikovú za záchranu života a každodennú náročnú prácu pre bezpečnejšiu Petržalku.

„Som zástancom toho, aby hlavné mesto malo funkčnú mestskú políciu a takáto obetavá práca a jej výsledky nám jej opodstatnenie dokazujú," povedal starosta Bajan. Popri kytičke jarných kvietkov odovzdal mladým ženám hodinky, ktoré budú policajtkám pripomínať ich hrdinský čin .

Vlani v júli sa neznáma žena pokúsila ráno spáchať samovraždu obesením v Sade Janka Kráľa. Návštevníci parku na to upozornili dvojčlennú hliadku petržalskej mestskej polície - Karin Kováčikovú a Janu Kupčiovú. Priamo v sade hliadka ženu nenašla, svedkovia policajtkám potvrdili, že po neúspešnom pokuse sa vybrala k dunajským brehom na Tyršovom nábreží. Tam ju strážničky našli stáť na okraji jedného zo zakotvených pontónov otočenú tvárou k rieke a pripravenú skočiť do Dunaja. Policajtky so zúfalou ženou okamžite nadviazali slovný kontakt a od činu ju odhovárali. Po 30 minútach sa im to podarilo. Následne 57-ročnú Bratislavčanku dostali do bezpečia na breh a odovzdali do rúk záchranárom.

„Pre lepší pocit nášho bezpečia v Petržalke je veľmi dôležité, aby fungoval dobrý kontakt medzi obyvateľmi a policajtmi. Aby ľudia dali vedieť, ak sa niečo nedobré deje v ich okolí," zdôraznil starosta Bajan.

Strážnička Jana Kupčiová, 31-ročná rodáčka z Novej Bane, pracuje v mestskej polícii dva roky. Okrem záchrany života vlani v októbri poskytovala predlekárske ošetrenie staršej pani, ktorú lúpežne prepadli na autobusovej zastávke MHD na Osuského ulici v Petržalke a hoci v tom čase na autobusový spoj čakalo viacero ľudí, nikto z občanov bezvládnej žene pomoc neposkytol.

Strážnička Karin Kováčiková, 26-ročná pôvodom z Bojníc, dohliada na verejný poriadok v Petržalke už tri roky. Vlani napríklad počas majstrovstiev sveta v ľadovom hokeji pomáhala zastaviť rozsiahle krvácanie spôsobené bodnou ranou nožom do nohy 17-ročného mládenca vo FUN-zóne v Petržalke.

(mgl)

Páčil sa vám článok?