Staromestský pardon všetkým psičkárom

8.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Samospráva Starého Mesta po roku opäť dáva možnosť všetkým majiteľom psa, ktorí ho do konca januára neprihlásili, aby tak mohli urobiť ešte do konca februára.

„Vlani sme po prvýkrát využili generálny pardon a prinieslo to svoje ovocie. Narástol nám nielen počet zaregistrovaných psov, ale napriek mnohým úľavám na dani za psa sme vybrali viac peňazí ako pred rokom. Chceme dať opätovne šancu polepšiť sa tým Staromešťanom, ktorí si nesplnili svoje zákonné povinnosti," povedala starostka Starého Mesta Táňa Rosová (SDKÚ-DS).

Do konca januára mal povinnosť každý majiteľa psa, ktorý je starší ako 6 mesiacov a ktorý sa na území mestskej časti zdržiava viac ako 90 dní, povinnosť zaregistrovať psa a zaplatiť aj daň. Staromestský úrad však pravidelnými kontrolami zisťuje, že túto povinnosť si viacerí majitelia neplnia. Staromešťanom, ktorí svojho psa nezaregistrovali a nezaplatili daň, dáva tak samospráva možnosť urobiť tak do konca februára 2012 bez sankcie.

Po skončení generálneho pardonu Staré Mesto zintenzívni kontroly psičkárov. Ak sa majiteľ psa pri kontrole nepreukáže evidenčnou známkou, dopustí sa priestupku a môže dostať pokutu až do výšky 165 eur.

Vlani mestská časť Staré Mesto vybrala na dani za psa 47 241,98 eura, čo bolo oproti predchádzajúcemu roku viac o 11,4 %. Vlani bolo na území mestskej časti zaregistrovaných 2246 psov, čo bolo oproti predchádzajúcemu roku viac o 16,5 %. Vybrané peniaze používa Staré Mesto na inštalovanie a údržbu košov na psie exkrementy, čistenie komunikácií od psích exkrementov a časť peňazí sa využíva aj na osvetovú činnosť.

(stn)

Páčil sa vám článok?