V Starej tržnici nebude trh, ale kultúra

7.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Mestskí poslanci na návrh primátora Milana Ftáčnika (nezávislý) rozhodli, že Stará tržnica sa opäť vráti do správy Bratislavského kultúrneho a informačného strediska (BKIS) a bude slúžiť na kultúrne a spoločenské podujatia.

„Určite to nebude náhrada za Park kultúry a oddychu," uviedol riaditeľ magistrátu Viktor Stromček. Podľa neho koncept, aby boli v Starej tržnici klasické trhy, je dnes prežitkom.

Podľa námestníčky primátora Viery Kimerlingovej (KDH) by sa však do Starej tržnice mali vrátiť malí predajcovia. „Chceme pritiahnuť do Bratislavy turistov, mali by sme im na to poskytnúť aj podmienky, kde by sa mohli najesť, oddýchnuť si. Tržnica na to vhodná je," dodala Kimerlingová.

Podľa Jána Budaja (ZD-DÚS) je udržovanie tržnice ako turistickej atrakcie nereálne. „Pokiaľ nemáme celkom inak vyriešené Námestie SNP s podzemnou garážou či mimoúrovňovú križovatku, tržnica nebude mať zákazníkov," tvrdí Budaj.

Magistrát zvažuje, že na námestí pred Starou tržnicou by mohol byť príležitostný trh. Hlavná architektka Ingrid Konradová by mala pripraviť návrh koncepcie umiestnenia mestských trhovísk v Bratislave.

Ročné náklady na prevádzku Starej tržnice mesto vyčíslilo na 70 000 eur. Na obnovu je vraj potrebných takmer 360 000 eur.

Stará tržnica bola postavená v roku 1910 a funkciu tržnice plnila vyše 50 rokov. Pôvodnému účelu opäť slúžila po rekonštrukcii od roku 1999.

(pol)

Páčil sa vám článok?