Nové Mesto bezdomovcom rozdalo čaj, keksy či deky

6.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Aj bratislavská mestská časť Nové Mesto pomáha bezdomovcom počas mrazov a organizáciám, ktoré s nimi pracujú, ponúkla pomoc. "Zabezpečili sme pre nich čaj, kávu, keksy, cukor, citrónovú prísadu či deky. Verím, že to pomôže prekonať ľuďom, ktorých osud vyhnal na ulicu, najťažšie chvíle tejto zimy," povedal starosta Nového Mesta Rudolf Kusý.

V piatok 3. februára rozdistribuovalo Občianskemu združeniu Vagus, nízkoprahovému útulku pre bezdomovcov Depaul a Domovu sv. Jána z Boha celkovo 40 kilogramov cukru, 20 veľkých balení kávy, viac ako tisíc porcií čaju, dva kartóny horaliek a ďalšie potraviny. V prípade potreby je podľa hovorcu mestskej časti Mareka Tettingera samospráva pripravená pomôcť aj inak.

"Z pomoci, ktorú sme prevzali od mestskej časti Nové Mesto, navaríme kávu pre viac ako sedemsto ľudí," uviedol Sergej Kára zo združenia Vagus, ktoré počas mrazov poskytuje bezdomovcom svoje služby aj po 22.00 h. "Chceme požiadať občanov, aby v prípade, že na ulici stretnú človeka, ktorý potrebuje pomoc, nás kontaktovali na novej krízovej linke 0949 655 555. Tá bude fungovať celoročne," informoval Kára.

Počas pracovných dní od 9.00 do 17.00 h môžu Bratislavčania volať aj na telefónne číslo 0907 733 388, ktoré prevádzkuje občianske združenie Proti prúdu. Linky sú zriadené občianskymi združeniami preto, aby aj Bratislavčania mohli pomôcť pri hľadaní ľudí bez domova.

(TASR)

Páčil sa vám článok?