Psičkári majú predĺžený termín na zaplatenie dane

1.2.2012
0
Páčil sa vám článok?

Samospráva bratislavského Starého Mesta dáva psičkárom možnosť splniť si oznamovaciu a daňovú povinnosť do konca tohto mesiaca bez hrozby sankcie. Po dobrej vlaňajšej skúsenosti takéhoto generálneho pardonu tak Staré Mesto opäť vychádza v ústrety zábudlivým občanom.

Každý majiteľ psa staršieho ako šesť mesiacov, ktorý sa na území mestskej časti zdržiava viac ako 90 dní, má povinnosť zaregistrovať psa a zaplatiť daň do konca januára. Rozhodnutím vedenia úradu sa termín o mesiac predlžuje.

Počas minuloročného generálneho pardonu narástol počet zaregistrovaných psov na 2246, čo bolo viac o 16,5 percenta ako rok predtým. Aj na dani za psa získalo Staré Mesto o 11,4 percenta viac, vyše 47 000 eur. Tieto peniaze používa na inštalovanie a údržbu košov na psie exkrementy, čistenie komunikácií od psích exkrementov, aj na osvetovú činnosť pre psičkárov.

"Po generálnom pardone zintenzívnime kontroly. Ak sa majiteľ psa nepreukáže evidenčnou známkou, dopustí sa priestupku a môže dostať pokutu do 165 eur," uviedol dnes pre TASR hovorca Starého Mesta Tomáš Halán.

(TASR)

Páčil sa vám článok?