Župa chce ďalej revitalizovať z eurofondov

27.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj chce aj v tomto roku využiť prostriedky z eurofondov na revitalizáciu verejných priestranstiev na území kraja. Bratislava by takto mohla získať prostriedky na rozšírenie trolejbusovej trate MHD na úseku Pražská – Hroboňová.

„Bratislavská župa má obmedzené možnosti v čerpaní eurofondov, preto sa snažíme využiť každú príležitosť. Vďaka takýmto projektom sa zvyšuje kvalita života ľudí," povedal župan Pavol Frešo. Doteraz bolo zazmluvnených 52 projektov, čo predstavuje 25,2 milióna €. Z tejto sumy bolo vyčerpaných takmer 20 miliónov, čo predstavuje čerpanie na úrovni 79,3 percenta. Ku koncu roka 2011 bolo úspešne ukončených 29 projektov. V súčasnosti sa cez Operačný program Bratislavský kraj realizuje 10 projektov, ktorých implementácia by mala byť ukončená do konca roka 2012. Ďalšie štyri projekty sa ešte pripravujú.

Obnovené budú verejné priestranstvá v Rusovciach, v Karlovej Vsi, v Petržalke sa už začala revitalizácia Vlasteneckého námestia, okrem vybudovania trolejbusovej trate na úseku Pražská - Hroboňová budú prostriedky z eurofondov v tomto roku použité aj na preferenciu električkovej dopravy na Vajnorskej radiále.

Prioritou župy podľa P. Freša je, aby sa aj v budúcom programovom období mohli čerpať štrukturálne fondy určené pre Bratislavský kraj jednoduchšie a zároveň intenzívnejšie.

(brn)

Páčil sa vám článok?