Proti rozsudku o PKO sa už mesto odvolalo

26.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava sa už odvolalo voči decembrovému rozhodnutiu bratislavského Okresného súdu Bratislava 1 v otázke búrania PKO. Mesto bude v odvolacom konaní zastupovať advokátska kancelária Ľubomíra Fogaša, ktorú magistrát vybral bez výberového konania a to aj napriek tomu, že bolo vypísané riadne výberové konanie na právneho zástupcu.

Mestská samospráva v odvolaní žiada zrušenie rozsudku prvostupňového súdu s tým, že bol vydaný bez hlbšieho dokazovania stavu veci. Zástupca mesta zároveň požaduje, aby súd zamietol podanie žaloby zo strany spoločnosti Henbury Development.

Začiatkom decembra 2011 Okresný súd Bratislava 1 zamietol žalobu mesta, ktoré namieta neplatnosť zmluvy o spolupráci, ktorou sa mesto zaväzuje byť nápomocné pri búraní budov PKO. Mesto tvrdí, že predajom pozemkov pod PKO spoločnosti Henbury Development nedalo mestské zastupiteľstvo súhlas na zbúranie budov, ktoré sú majetkom mesta. Súd naopak konštatoval, že mestskí poslanci predajom pozemkov a schválením urbanistickej štúdie v podstate rozhodli aj o zbúraní budov.

Okresný súd v rozsudku ďalej konštatoval, že povolenie na zbúranie budov PKO vydal stavebný úrad Starého Mesta práve na základe žiadosti mesta Bratislava. Povolenie bolo platné do konca minulého roka. O odvolaní mesta bude rozhodovať Krajský súd v Bratislave.

(pol)

Páčil sa vám článok?