Zvýšenie financií na cyklotrasy iniciovala SDKÚ-DS

14.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Podpora výstavby cyklotrás je prioritou tak Bratislavského samosprávneho kraja (BSK), ako aj Bratislavy. V mestskom i v regionálnom parlamente rozvoj cyklotrás presadzujú najmä poslanci z klubov SDKÚ-DS a Most-Híd.

Výrazné zvýšenie financií pre cyklodopravu na konečných takmer 500 000 eur v mestskom rozpočte na rok 2012 bolo iniciatívou práve klubu SDKÚ-DS v spolupráci so združením Cyklokoalícia. "O zvýšení prostriedkov som rokoval s primátorom Milanom Ftáčnikom na pôde finančnej komisie, konkrétne o 300.000 eurách. Dôsledne som trval na zvýšení financií na cyklotrasy, hoci primátor mal opačný názor a rokovanie bolo zložité," uviedol predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS, Most-Híd a podpredseda BSK Ivo Nesrovnal.

Klub SDKÚ-DS a Most-Híd je najväčším poslaneckým klubom v mestskom zastupiteľstve. "Uvedomujeme si svoj diel zodpovednosti za mesto. Opätovne sa hlásime k zlepšeniu kvality života Bratislavčanov. Preto sme podporili v decembri 2011 zvýšenie výdavkov na cyklotrasy pre tento rok a pozitívne tak ovplyvnili kvalitu života v hlavnom meste," dodal Nesrovnal.

Zaujímavými aktivitami BSK, hlavného mesta a mestských častí je predovšetkým prebiehajúca výstavba cyklomosta ponad rieku Moravu medzi Devínskou Novou Vsou a rakúskym Schlosshofom. Projekt ráta aj s nadväzujúcimi cyklotrasami. V tomto roku by chcel BSK a mestské časti okrem iného vybudovať dve cyklotrasy naprieč masívom Devínskej Kobyly. BSK má v súčasnosti 683 km legálnych cyklotrás.

(TASR)

Páčil sa vám článok?