Primátor chce začať s opravou Starého mosta

13.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Mesto Bratislava by tento rok chcelo začať s opravou Starého mosta. Potvrdil to primátor Milan Ftáčnik (nezávislý) v novoročnom prejave s tým, že podmienkou na opravu mosta sú peniaze z fondov EÚ.

„Keď uvidíte v druhej polovici roku, že Starý most nie je na svojom mieste, pretože ho budeme opravovať na brehu Dunaja, budete vedieť, že sa nám podarilo získať európske peniaze a projekt sa začal realizovať," uviedol v primátor novoročnom prejave. Mesto chce podľa neho v novom roku pokračovať aj v projekte preferencie električkovej dopravy na Vajnorskej radiále, ale aj v posilňovaní cyklistickej dopravy ako určitej alternatívy k autám.

Nový rok bude podľa primátora pre Bratislavu úsporný, ozdravný, ale aj čiastočne rozvojový. Napriek tomu, že rozpočtové možnosti mesta sú obmedzené, mesto chce realizovať niektoré investičné projekty. „Hovorím o budovaní cyklistických trás, výstavbe nájomného domu v Petržalke, ale aj o dokončení rekonštrukcie dvoch sociálnych zariadení. Ale hovorím aj o príprave projektov krytej plavárne, príprave projektov pre nové zberné dvory či výstavbe ďalších nájomných domov," uviedol primátor Ftáčnik.

(brn)

Páčil sa vám článok?