Kraj rozdelí v roku 2012 na dotáciách 220 000 eur

9.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj vyčlenil v rozpočte roku 2012 na podporu projektov prostredníctvom dotácií 220 000 eur. Dotáciu je možné poskytnúť len na podporu všeobecne prospešných služieb, všeobecne prospešných alebo verejnoprospešných účelov, na podporu podnikania a zamestnanosti na území BSK. Taktiež je dotáciu možné použiť na financovanie spoločných úloh kraja a obce v záujme rozvoja územia BSK.

Podľa predsedu BSK Pavla Freša aj tento rok budú dotácie rozdeľované prísne proporcionálne a sústredia sa na tých najslabších. „V menších obciach a na menších projektoch vieme veľmi účinne napomôcť aj cez takéto dotácie. Volíme spôsob, že radšej dáme viacerým, a menej, ako to smerovať do jednej veľkej akcie," povedal Frešo.

Žiadosti o dotáciu do výšky 1659,70 eura je možné podávať v priebehu celého kalendárneho roka, najneskôr však do 30. novembra 2012. Žiadosti nad 1659,70 eura je možné podať v dvoch termínoch, a to do 25. februára a do 30. júna. O schválení týchto žiadostí rozhoduje Zastupiteľstvo BSK po odporúčaní dotačnej komisie.

V roku 2011 Bratislavský kraj prostredníctvom dotácií prispel na 160 projektov sumou 183 550 eur. Najvyššou dotáciou 3500 eur podporil BSK napríklad obnovu obecného domu v obci Vlky, Športové leto Bratislavčanov v Novom Meste. Rovnakú sumu dostali aj občianske združenie Nezábudka na pomoc rodinám so zdravotne ťažko postihnutými deťmi a mladistvými v Turni na výstavbu zariadenia Dom Nezábudka a tiež farnosť v Tomášove na zreštaurovanie historického organa Michaela Szlezáka z roku 1864 v rímskokatolíckom kostole.

Regionálne dotácie boli použité aj na digitalizáciu kina v Malackách, na obnovu Vajnorského ľudového domu, na oplotenie cintorína vo Viničnom, na výmenu okien v budove Materskej školy v Novej Dedinke. Mesto Senec použilo dotáciu na prezentáciu dávnej minulosti Senca a jeho okolia, Centrum Memory na projekt skvalitnenia svetelných podmienok v priestoroch pre ľudí s Alzheimerovou chorobou.

(TASR)

Páčil sa vám článok?