Pre sociálnu oblasť župa dá takmer 24 miliónov eur

6.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský samosprávny kraj vyčlení v tohtoročnom rozpočte pre sociálnu oblasť celkom 23 876 979 eur. Medziročne tak pôjde o nárast približne o 2,2 milióna eur. TASR dnes o tom informovala hovorkyňa BSK Iveta Tyšlerová.

Z uvedenej sumy budú financované napríklad verejné a neverejné zariadenia sociálnych služieb, špecializované sociálne poradenstvo, zariadenia pestúnskej starostlivosti či sociálne programy v oblasti sociálnoprávnej ochrany a sociálnej kurately.

Financovanie sa v tomto roku navýšilo v oblasti sociálnych služieb, ktoré poskytujú neverejní poskytovatelia. Zákon o sociálnych službách ukladá povinnosť poskytnúť prvý preddavok finančného príspevku na činnosť už do konca februára. "Vážime si spoluprácu s neverejnými poskytovateľmi sociálnych služieb a uvedomujeme si, že pre občianske združenia a neziskové organizácie je práve začiatok roka z hľadiska financií najťažší," uviedol pri tejto príležitosti predseda BSK Pavol Frešo.

BSK k dnešnému dňu už uzavrel zmluvu o poskytnutí finančného príspevku na poskytovanie sociálnych služieb so 46 organizáciami. "Prvé platby dostanú neverejní poskytovatelia v druhej polovici januára 2012, tak ako aj verejní poskytovatelia," uviedla Tyšlerová.

(TASR)

Páčil sa vám článok?