Primátor Bratislavčanom želá veľa záujmu o veci verejné

1.1.2012
0
Páčil sa vám článok?

Bratislavský primátor Milan Ftáčnik zaželal obyvateľom mesta v úvode roka 2012 veľa šťastia a zároveň vyslovil prianie, aby bol začínajúci rok nielen pre hlavné mesto, ale aj pre ďalšie rokom aktívneho občianstva.

"Veľmi sa snažím pracovať na tom, aby sme povzbudili občanov k aktivite. Aby sa zaujímali o verejné veci," uviedol Ftáčnik. Či už pôjde o voľby, rôzne petície alebo iné akcie. Primátor chce, aby boli ľudia viac aktívni, zaujímali sa o veci okolo seba a nemali pocit rezignácie.

Rok 2011 bol podľa neho náročný. Nielen pre samosprávu, ale aj pre samotných Bratislavčanov. Niesol sa totiž v znamení šetrenia financií. "Museli sme výrazne šetriť, aby sme vytvorili finančné prostriedky na splácanie starých dlhov, ktoré sme zdedili a s ktorými sa musíme vyrovnať," priblížil Ftáčnik. Inak sa Bratislava podľa neho nebude môcť ďalej rozvíjať.

Ľudia mohli šetrenie pocítiť napríklad tak, že mesto bolo menej čisté či menej pokosené. "Museli sme tiež zatvoriť niektoré kultúrne zariadenia, pretože sme ich nemohli prevádzkovať," dodal Ftáčnik.

V roku 2012 však už sľubuje obyvateľom hlavného mesta rozvojové aktivity. Zamerané budú napríklad na rozvoj cyklotrás, výstavbu nájomných bytov či prípravu projektov na ďalšiu krytú plaváreň alebo zberné dvory. Popri štarte takýchto aktivít sa však budú musieť Bratislavčania popasovať v roku 2012 aj so zvýšením daní z nehnuteľností.

(TASR)

Páčil sa vám článok?